Wisseling voorzitter

Johan Steen heeft na 10 jaar zijn werkzaamheden als voorzitter om gezondheidsredenen beƫindigd. Hij bekleedde die functie vanaf het begin (eind 2012). Hij werd het officieel bij de oprichting van de Stichting Reitdiepveer in september 2013.


Johan Steen bij zijn afscheid als voorzitter tijdens een drukbezochte nieuwjaarsbijeenkomst van het Reitdiepveer 21 januari j.l.

Het bestuur heeft tot de eerste dienstvaart op 23 augustus 2014 bewonderenswaardig veel werk verricht, samen met tientallen vrijwilligers. Er werd een degelijke organisatie op poten gezet, met allerlei werkgroepen. Ook kwam er een uitgebreide opleiding voor de toekomstige bemanningsleden. Een investeringssubsidie werd aangevraagd bij de gemeente Winsum en de provincie, en last but not least werd een veerschip ontworpen en gebouwd! Voorzitter Johan Steen heeft hieraan veel bijgedragen dank zij het netwerk dat hij nog had uit de tijd dat hij wethouder was van de gemeente Winsum.

 

De nieuwe voorzitter van het Reitdiepveer is Aart Loomeijer, die onder meer zijn sporen heeft verdiend bij het Visserijmuseum in Zoutkamp
( Berichten-archief )