Er zijn 2 nieuwe wandelroutes uitgezet die lopen door Middag-Humsterland en het Hogeland. De ongeveer 15 minuten durende overtocht met het Reitdiepveer (fiets- en voetveer) is onderdeel van beide wandelingen. Loop de 1- daagse wandeling van 21 km of neem de 2- daagse route van 2 maal 16 km. Beide wandelroutes gaan van Station Zuidhorn naar Station Winsum, of andersom

De 1- en 2- daagse wandelroutes zijn gemakkelijk met behulp van de kaart te lopen. De routes worden bovendien in het landschap, waar nodig, met stickers aangegeven. De routes zijn ook te lopen met behulp van de wandelknooppunten, aangegeven op de kaart en in het veld.

De folder van de wandelroutes is gratis te verkrijgen bij het rustpunt op de camping in Aduarderzijl. Ook op andere punten (o.a. VVV’s) in de provincie is de folder verkrijgbaar.

.

Geniet van de stilte en rust van het Groninger landschap. Ontdek wierden, oude verkavelingspatronen, goudgele korenvelden of de bruine kiekendief.

voetjes2Download/print/bekijk hier de wandelroutes (incl. kaart):

* Kaart + beschrijving 1-daagse Reitdiepveerwandelroute
* Kaart + beschrijving 2-daagse Reitdiepveerwandelroute
* Info over horeca, musea en overnachtingsmogelijkheden onderweg

LET OP: Deze kaarten bevatten de juiste knooppuntennummers. (De papieren versie bevat enkele foutjes). Bij knooppunt 11 dus linksaf de Meedenerweg op.

Eventuele meldingen over routes zijn ook te vinden op de website van www.route.nl .Route.nl heeft ook een gratis app (voor Apple en Android) , waarop de routes kunnen worden ingeladen. Het is eveneens mogelijk een gpx-bestand van beide te downloaden.  Zie de links: route.nl , eendaagse route , tweedaagse route

.

Recente berichten

  • 50.000-ste passagier = = = = 26 mei =

    Met op de achtergrond een wapperende vlag, een mooie bos bloemen en natuurlijk een gratis jaarabonnement ontving vandaag mevr K. Bruggemann te Groningen uit handen van één van de vrijwilligers het 50.000-ste kaartje.

  • andere opstapplaats Aduarderzijl = = = = 15 mei =

    Vanaf dinsdag 16 mei is de opstapplaats bij Aduarderzijl tijdelijk verplaatst naar de noordkant van de sluis (bij het Waarhuis). Dit in verband met de renovatie van de sluis in de komende 2 tot 3 maanden. De steiger in A’zijl is een beetje lastig voor scootmobielen, die in Schaphalsterzijl niet.

*. Het weer de komende dagen
facebookbanner