De boot (laatst bijgewerkt juli 2014)

Speciaal voor het Reitdiepveer is er een boot ontworpen door de commissie boot , die past in de authentiek sfeer van het Reitdiep en Aduarderzijl.
Zij krijgt een hybride aandrijving en zal dus zowel op elektriciteit als op diesel varen. Daardoor is de boot milieuvriendelijk en stiller. (Klik hier voor info van de fabrikant). Er zal plaats zijn voor een schipper met eventuele hulp(en) en maximaal 12 passagiers met eventuele fiets of rolstoel/scootmobiel

De laswerkzaamheden zijn klaar. De binnenkant is al volledig gecoat. Ook is het casco gekeurd door experts van de verzekering en volledig goedgekeurd. Deze week worden de lasnaden aan de buitenkant gestraald en wordt de boot in de primer( soort grondverf) gespoten ( de platen waren al voorbehandeld in de fabriek en hoeven niet opnieuw gestraald worden). De anodes zitten er al op, de standpijp voor de watertoevoer van de motor zit er in en ook de schroefaskoker is gemonteerd. Ook is de dieseltank klaar en zit in het ruim en zijn de dekluiken van de motorruimte afgemonteerd.

Eerst wordt de boot verder afgebouwd en volledig technisch vaarklaar gemaakt. Daarna wordt de rest van buiten gecoat met 2 componenten lak in de kleuren zoals hij op onze site staat. De kozijnen maker is al bezig om de eiken kozijnen en deur van de stuurhut te maken en die worden donkerbruin eiken van kleur ( niet geel zoals op voorbeeld). Binnenkort volgen er nieuwe foto’s.

Bezichting en onthulling naam

Vrijdagavond 25 april was er voor vrijwilligers en andere belangstellenden de mogelijkheid om de veerpont in aanbouw te bezichtigen. Er waren vishapjes en vloeibare consumpties om deze mijlpaal te vieren.

(Op de laatste foto is te zien dat de coating is aangebracht.  Inmiddels is ook het onderwaterschip al weer van een zwarte verflaag voorzien)
( Berichten-archief )