Welkom bij het Reitdiepveer

Het Reitdiep vormt de natuurlijke scheiding tussen Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Hogeland. Een aantal jaren geleden ontstond het idee om beide historische landschappen via een veerdienst met elkaar te verbinden. In augustus 2014 is dat plan werkelijkheid geworden, en kunt u zich per boot over laten zetten.

U wordt dan getrakteerd op een rustgevend vaartochtje van een kwartier op de ‘Reitdiepveer’ tussen de twee aanlegplaatsen bij de eeuwenoude sluizen van Aduarderzijl en Schaphalsterzijl. Deze nieuwe optie opent veel nieuwe mogelijkheden voor fietsers,scootmobielers en wandelaars. Fiets- en wandelroutes op het Hogeland en in Middag-Humsterland kunnen voortaan op uiterst vriendelijke manier met elkaar worden gecombineerd.

Dit was het dan voorlopig . . .

We hebben vaarseizoen 2020 voortijdig af moeten breken vanwege de pandemie.
In de maanden dat er wel gevaren is, hadden we minstens zo veel klanten als in de overeenkomstige maanden van voorgaande jaren. Daaronder bevonden zich opvallend veel toeristen.

Maar we zijn weer gestart

Covid 19 was er ook de oorzaak van dat we dit jaar nog niet op 1 april konden starten. Maar vanaf 1 mei konden we gelukkig de trossen weer losgooien.

 

weersvoorspelling morgen


facebookbanner