Welkom bij het Reitdiepveer

Het Reitdiep vormt de natuurlijke scheiding tussen Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Hogeland. Een aantal jaren geleden ontstond het idee om beide historische landschappen via een veerdienst met elkaar te verbinden. In augustus 2014 is dat plan werkelijkheid geworden, en kunt u zich per boot over laten zetten.

U wordt dan getrakteerd op een rustgevend vaartochtje van een kwartier op de ‘Reitdiepveer’ tussen de twee aanlegplaatsen bij de eeuwenoude sluizen van Aduarderzijl en Schaphalsterzijl. Deze optie opent veel nieuwe mogelijkheden voor fietsers,scootmobielers en wandelaars. Fiets- en wandelroutes op het Hogeland en in Middag-Humsterland worden nu  op uiterst vriendelijke manier met elkaar gecombineerd.

Op vrijdag 26 mei 2023 mochten we onze 50.000-ste passagier begroeten: een stadjer die met twee kleinkinderen een dagje ging varen en picknicken. Naast een gratis jaarabonnement kreeg ze uiteraard ook een mooie bos bloemen.

Recente berichten

  • 50.000-ste passagier = = = = 26 mei =

    Met op de achtergrond een wapperende vlag, een mooie bos bloemen en natuurlijk een gratis jaarabonnement ontving vandaag mevr K. Bruggemann te Groningen uit handen van één van de vrijwilligers het 50.000-ste kaartje.

  • andere opstapplaats Aduarderzijl = = = = 15 mei =

    Vanaf dinsdag 16 mei is de opstapplaats bij Aduarderzijl tijdelijk verplaatst naar de noordkant van de sluis (bij het Waarhuis). Dit in verband met de renovatie van de sluis in de komende 2 tot 3 maanden. De steiger in A’zijl is een beetje lastig voor scootmobielen, die in Schaphalsterzijl niet.

*. Het weer de komende dagen
facebookbanner