Welkom bij het Reitdiepveer

Het Reitdiep vormt de natuurlijke scheiding tussen Nationaal Landschap Middag-Humsterland en het Hogeland. Een aantal jaren geleden ontstond het idee om beide historische landschappen via een veerdienst met elkaar te verbinden. In augustus 2014 is dat plan werkelijkheid geworden, en kunt u zich per boot over laten zetten.

U wordt dan getrakteerd op een rustgevend vaartochtje van een kwartier op de ‘Reitdiepveer’ tussen de twee aanlegplaatsen bij de eeuwenoude sluizen van Aduarderzijl en Schaphalsterzijl. Deze optie opent veel nieuwe mogelijkheden voor fietsers,scootmobielers en wandelaars. Fiets- en wandelroutes op het Hogeland en in Middag-Humsterland worden nu  op uiterst vriendelijke manier met elkaar gecombineerd.


Vanaf zaterdag 1 april kunt u weer een tochtje maken. En ondanks de gierende inflatie en energiecrisis zijn de tarieven nog hetzelfde als in 2015!

Recente berichten

  • Veer gestremd: woensdagochtend 5 april a.s. = = = = 29 maart =

    Woensdagochtend 5 april a.s. is het Veer tot 14.00 uur gestremd.
    Er vindt dan onderhoud plaats aan de elektrische installatie.

  • Voorbereidingen in volle gang = = = = 18 maart =

    Over 2 weken starten we weer. Er wordt alweer volop vergaderd, geklust, opgeknapt, documenten aangepast, bijgeschoold, opgeleid, geoefend, gefolderd, etcetera. We hebben er weer zin in!

*. Het weer de komende dagen
facebookbanner